Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Η κοίτη του Χειμάρρου των Κέδρων



(Η φωτογραφία κείναι τραβηγμένη, πριν μερικές ημέρες, στη Γεθσημανή, ανατολικά της Ιερουσαλήμ, στη κοίτη του Χειμάρρου των Κέδρων. Ο χείμαρρος αυτός γνωστός και με την βιβλική ονομασία Κοιλάδα του Ιωσαφάτ, ξεκινά από την Ιερουσαλήμ, διασχίζει την Έρημο της Ιουδαίας, περνά μπροστά από τη Λαύρα-Μονή Σάββα του Ηγιασμένου, και χύνεται στη Νεκρά Θάλασσα.

 Στον χώρο αυτό της συγκεκριμένης φωτογραφίας, θα λάβει μέρος, σύμφωνα με χριστιανικές παραδόσεις και προφητείες, όπως αυτή του Ιεζεκιήλ, η τελευταία Θεϊκή Κρίση, κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.
 Οι παραδόσεις αυτές δεν είναι άσχετες με το όνομα Ιωασαφάτ, που προέρχεται από το εβραϊκό Γιαχβέ-Σαφότ, που σημαίνει ο Θεός κρίνει (Ιωήλ 3,2).
Όλα αυτά τα αναφέρει ο μακαριστός αρχαιολόγος των Θεοβάδιστων Τόπων & των Ιεροσολύμων, Δρ. Βασίλειος Τζαφέρης, στο βιβλίο του "ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ" 1998-1999.

Οπότε όσο είναι καιρός, ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, και αληθινά χριστιανοί ορθόδοξοι. Καλή μας ουσιαστική αλλαγή ζωής και σκέψης, λοιπόν, άρα και καλή μας μετάνοια. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου